Het systeem

Bij systemische coaching wordt de mens beschouwd als onderdeel van zijn/haar systeem. We zijn ons hele leven op allerlei manieren onderdeel van een systeem. Het gezin waarin je opgroeit, de school waar je in je kindertijd op zit, werk, gemeenschappen, vriendengroepen of partnerrelaties zijn verschillende systemen.  Je jeugd en kindertijd is bepalend voor jouw basisgevoel van veiligheid, geborgenheid en zekerheid. Soms gebeuren er dingen in je jeugd of kindertijd, die je hele leven invloed op je hebben. Daarnaast is de 'rol' die je had in het gezin ook van belang. Welke plaats neem je in binnen het gezin en hoe is de balans in geven en nemen.  De gebeurtenissen of jouw rol zorgen onbewust voor spanning. Je bent gewend geraakt aan die spanning en draagt hem dagelijks met je mee. Tot het moment dat het dragen van de spanning pijn gaat doen. Het is tijd om op te ruimen.
Het is tijd om onder ogen te zien wat jij meedraagt uit het verleden en te kijken naar wat jou belemmert om in het heden vanuit je hart te kunnen leven.

Systemisch werken met paarden

Paarden werken veelal met het innerlijke/familiesysteem (we zeggen ook wel: ze laten systemische energie zien). Dit betekent dat er iets dat in het systeem onbewust is, dan wel onverwerkt is gebleven, naar het licht wil komen. Paarden bieden ons hier toegang tot, om weer tot heelheid tot komen. Samen met de paarden begeleiden ik je naar meer inzicht, ruimte en een doorbraak op knelpunten/blokkades in je leven.