MAROESJKA

Mijn naam is Maroesjka, moeder van 3 geweldige kinderen en partner van leukerd Martin. Naast mijn baan in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking, ondersteun en begeleid ik mensen door hen te coachen met paarden. Al van jongs af aan hebben paarden als een rode draad door mijn leven gelopen. Zodra ik bij ze was ervoer ik rust. Bovendien wist mijn eerste paard Kriki mij altijd de weg te wijzen. 

Toen ik voor de tweede keer in een burn out belandde stond ik mezelf toe eens goed stil te staan bij wat er nu was. Ik wilde wat doen aan die knoop in mijn buik.  Nadat ik op een dag mijn paard diep in zijn ogen keek en daarvan moest huilen, wist ik dat er meer was met deze mooie dieren. Het zaadje om de opleiding tot paardencoach te volgen was geplant. Tijdens het volgen van de opleiding kreeg ik pas écht inzicht in mezelf. Dingen veranderden. Ik werd rustiger, mijn lichaam werd rustiger en de knoop verdween uit mijn maagstreek. Magisch! 


Mijn ervaringen en (levens)lessen

Wanneer je je leven doorloopt maak je mooie momenten en minder prettige dingen mee. Zo is het leven en soms heb je daar wat hulp bij nodig. Wanneer ik terug kijk zijn de gebeurtenissen niet altijd leuk, maar wel waardevol geweest. De gebeurtenissen laten je stil staan bij wat er belangrijk is in je leven en laat je ontdekken wat voor jou de beste manier is om met verschillende gebeurtenissen om te gaan. Omdat mijn ervaringen en oplossingen niet persé gelden voor jou, zal ik weinig adviezen geven. Ik zal voornamelijk benoemen wat ik zie bij de paarden en vragen wat het bij jou oproept, waardoor je zelf inzichten krijgt. 

Mijn laatste les kwam in het Corona jaar. Ik ontdekte dat ik het heerlijk vond om gewoon, alleen, in het weiland, tussen de paarden en de zingende vogels poep te scheppen. Ik vond er rust. Het trage tempo, de repeterende beweging en het eenvoudige werk deden me goed. Geen eisen waaraan ik dacht te moeten voldoen en geen verwachtingen die werden opgelegd. Daar in het weiland groeide mijn respect voor en het vertrouwen in de natuur. De natuur vindt vrijwel altijd een manier om te overleven of door te gaan met leven.

Wanneer een zaadje op een stukje grond terecht komt waar het kan nestelen en ontkiemen, dan zal het, zonder menselijk ingrijpen, uitgroeien tot wat het moet zijn. Hoeveel stormen kan een boom doorstaan? Afgewaaide of afgezaagde takken en soms zelfs het omzagen van een boom leiden niet persé tot het einde van een boom. De natuur vindt altijd een weg om te leven en (door) te groeien. 
En laten wij als mens nu onderdeel van de natuur zijn. Ook wij zijn sterk, willen groeien en hebben te maken met tegenslagen. We hebben vaak (aan)geleerd tegenslagen met het hoofd 'op te lossen', of we ontwikkelen een strategie om het probleem wat te ontwijken, maar hebben nog steeds last van het probleem. We rennen voorbij aan wat het lichaam ons vertelt. Jouw lichaam heeft zoveel kracht en wijsheid! Wanneer je er goed naar luistert, dan weet je écht zelf wat goed voor je is! 


Mijn kennis en kunde

De opleiding tot gecertificeerd paardencoach volgde ik bij Caprilli-Coaching in Barneveld.  Daarnaast volg ik trainingen, woon ik met regelmaat workshops bij en vind ik het heerlijk om boeken te lezen, verschillende inzichten op te doen en te blijven ontwikkelen.

  • Basisopleiding paardencoaching
  • Systemische paardencoaching
  • Paardencoaching en trauma
  • Algemene coaching vaardigheden
  • Rouw en Verlies
  • Paardencoaching voor teams
  • Kracht van Ki workshop
  • Stress & Burn-out (Academy voor Holistisch Coachen)

HET TEAM

Ik ben de trotse eigenaar van een kleine kudde, welke 24/7 met elkaar buiten staat. De paarden kennen elkaar goed en de rollen onderling zijn duidelijk.  Wanneer je bij mij in een sessie komt, sta je met meerdere ponies om je heen. Je komt dus echt in de kudde te staan waarbij ieder dier doet wat op dat moment nodig is om jou in je kracht te laten komen. 

 

BLUE

SPROET

WIEPKE

RAKKER

JASMIJN


CONTACT

Bezoekadres:

Kriki Coaching,
kruising: Broekseweg/Schenkelweg

4231 VC Meerkerk.

Postadres:

Kriki Coaching

Lekdijk 45, 4235 VM Tienhoven aan de Lek

E-mail: info@kriki-coaching.nl

Route

De locatie van Kriki Coaching is vanaf de snelwegen A27, A15 en A2 makkelijk bereikbaar.
Neem vanaf de A27 afslag 25, Noordeloos/Meerkerk en je bent daarna via de Parallelweg en de Broekseweg binnen 10 minuten bij onze locatie.