Mijn naam is Maroesjka, moeder van 3 geweldige kinderen en partner van leukerd Martin. Al van jongs af aan hebben paarden als een rode draad door mijn leven gelopen. Zodra ik bij ze was ervoer ik rust. Bovendien wist mijn eerste paard Kriki mij altijd de weg te wijzen. 

Toen ik voor de tweede keer in een burn out belandde stond ik mezelf toe eens goed stil te staan bij wat er was. Ik wilde iets doen aan die knoop in mijn buik.  Nadat ik op een dag mijn paard diep in zijn ogen keek en daarvan moest huilen, wist ik dat er meer was met deze mooie dieren. Het zaadje om de opleiding tot paardencoach te volgen was geplant. Tijdens het volgen van de opleiding kreeg ik pas écht inzicht in mezelf. Dingen veranderden. Ik werd rustiger, mijn lichaam werd rustiger en de knoop verdween uit mijn maagstreek. Magisch! 


Mijn ervaringen en (levens)lessen

Wanneer je je leven doorloopt maak je mooie momenten en minder prettige dingen mee. Zo is het leven en soms heb je daar wat hulp bij nodig. De gebeurtenissen zijn niet altijd leuk, maar kunnen wel waardevol zijn en je stil laten staan bij wat er belangrijk is in je leven. Omdat paarden reageren op energie, zal ik het gedrag van hen benoemen en vertalen en vragen wat het bij jou oproept. Je doet zelf inzichten op, waarop je handvaten krijgt aangereikt om ermee verder te kunnen. Tijdens een sessie hoef je nauwelijks te praten. De paarden en de stilte doen het werk. 

 

Mijn kennis en kunde

De opleiding tot gecertificeerd paardencoach volgde ik bij Caprilli-Coaching in Barneveld.  Daarnaast volg ik trainingen, woon ik met regelmaat workshops bij en vind ik het heerlijk om boeken te lezen, verschillende inzichten op te doen en te blijven ontwikkelen.

  • Basisopleiding paardencoaching
  • Systemische paardencoaching
  • Paardencoaching en trauma
  • Algemene coaching vaardigheden
  • Rouw en Verlies
  • Paardencoaching voor teams
  • Kracht van Ki workshop
  • Stress & Burn-out (Academy voor Holistisch Coachen)

Het team

Ik ben de trotse eigenaar van een kleine kudde, welke 24/7 met elkaar buiten staat. De paarden kennen elkaar goed en de rollen onderling zijn duidelijk.  Wanneer je bij mij in een sessie komt, sta je met meerdere ponies om je heen. Je komt dus echt in de kudde te staan waarbij ieder dier doet wat op dat moment nodig is om jou in je kracht te laten komen. 

 

Blue

Sproet

Wiepke

Rakker

Jasmijn


Wanneer een zaadje op een stukje grond terecht komt waar het kan nestelen en ontkiemen, dan zal het, zonder menselijk ingrijpen, uitgroeien tot wat het moet zijn. Hoeveel stormen kan een boom doorstaan? Afgewaaide of afgezaagde takken en soms zelfs het omzagen van een boom leiden niet persé tot het einde van een boom. De natuur vindt bijna altijd een manier om te overleven of door te gaan met leven. En laten wij als mens nu onderdeel van de natuur zijn. Ook wij zijn sterk, willen groeien, hebben te maken met tegenslagen en hebben ondanks dat, de wil en kracht om door te gaan. De tegenslagen 'lossen we op' met ons hoofd, dit is echter veelal tijdelijk en het nare gevoel komt steeds terug. Waarom? Omdat we vaak voorbij gaan aan wat het lichaam ons vertelt. Jouw lichaam heeft zoveel kracht en wijsheid! Wanneer je er goed naar luistert, dan weet je écht zelf wat goed voor je is! 


Contact

Bezoekadres:

Kriki Coaching,
kruising: Broekseweg/Schenkelweg

4231 VC Meerkerk.

Postadres:

Kriki Coaching

Lekdijk 45, 4235 VM Tienhoven aan de Lek

E-mail: info@kriki-coaching.nl

Route

De locatie van Kriki Coaching is vanaf de snelwegen A27, A15 en A2 makkelijk bereikbaar.
Neem vanaf de A27 afslag 25, Noordeloos/Meerkerk en je bent daarna via de Parallelweg en de Broekseweg binnen 10 minuten bij onze locatie.