"TUSSEN DE PAARDEN LATEN WE ANGSTEN, PROBLEMEN EN TRIESTHEID ACHTER ONS."


Coaching met paarden
is geschikt voor verschillende vraagstukken. Het is een middel om inzicht te krijgen, te ontdekken wie je bent en wat je wilt. Je gaat meer én vaker dingen doen die goed voor JOU zijn! 

 • Accepteer jezelf. 
  Je hoeft niet te zijn zoals anderen jou graag zien of zoals je jezelf graag ziet.
  Jij bent Jij en dat is precies goed.
 • Keuzes maken.
  Vanuit je hart. Omdat dat keuzes zijn die kloppen en goed voor jou zijn.
  Wat wil je eigenlijk écht?
 • Het oude loslaten.
  Oud zeer en oude patronen hebben meestal invloed op je dagelijks leven. Wat mag je loslaten?
  Welke nieuwe, gezonde routines en gedachten kan je aanbrengen in jouw leven?

Individuele sessie

Werken met paarden is een effectieve manier om zicht te krijgen op je kwaliteiten en valkuilen. Het biedt de mogelijkheid om op een ontspannen en krachtige manier te werken aan je persoonlijke ontwikkeling. 

 • Je hebt moeite met het maken van keuzes.
 • Je bent vastgelopen en weet niet goed welke richting je uit wilt.
 • Je wilt ontdekken wat paardencoaching voor jou kan betekenen.
 • Je wilt inzicht in (de grondslag van) jouw eigen gedrag, routines en patronen.
 • Je ervaart stress, vermoeidheid, neerslachtigheid, verdriet of hebt lichamelijke klachten.

Loop jij tegen dingen aan, maar weet je niet goed wat het is? Kom dan kennis maken met de paarden, ontdek wat jou belemmert en hoe je daarmee aan de slag kunt!


Burn-out preventie en herstel

Een burn-out wordt veelal verweten aan het werk dat teveel of te zwaar is. Dit is echter vaak niet het geval en de oorzaak ligt meestal niet op één terrein. Een feit is wel dat dat een burn-out je volledig onderuit kan halen en dat herstel niet eenvoudig is. Eén van de belangrijkste oorzaken van een burn-out is dat je bent afgedreven van je kern, over je eigen grenzen gaat en niet doet wat je wilt doen. 
Wat heeft het gemaakt dat het zo ver is gekomen? Wat moet je doen om er uit te komen? 
Ik geloof dat het goed is weer bij het begin te beginnen: en dat ben jij! Samen met de paarden gaan we op zoek naar wat je wilt en wat goed is voor jou. 

Ben jij:

 • klaar voor verandering
 • open en eerlijk naar jezelf
 • bereid om naar binnen te gaan
 • klaar om in de spiegel te kijken
 • Bereid de échte versie van jezelf te worden

Pak dan de teugels op en neem de teugels van het leven in eigen handen!


Re-integratie

Speciaal voor mensen die vanuit het UWV een uitkering ontvangen wordt er re-integratiebegeleiding geboden. Deze trajecten komen voort uit samenwerking met Verzuimpartners. Met trots kunnen we zeggen dat het jaarlijkse slagingspercentage tussen de 95 en 100 procent ligt. Oftewel (bijna) alle cliënten zijn na een traject bij ons weer actief in de maatschappij of op de arbeidsmarkt.

Trajecten vanuit het UWV zijn:

Modulaire trajecten
Werk fit trajecten
Naar werk trajecten

Meer informatie over de trajecten is ook te vinden op Verzuimpartners


Workshop paardencoaching

Wil jij graag kennismaken met paardencoaching? Dan is het volgen van een workshop iets voor jou!
In een groep van maximaal 4 personen krijg je een individuele sessie en kun je ervaren wat paardencoaching voor jou kan betekenen. Het paard helpt je bij je eigen pijnpunt te komen, waardoor jij inzicht opdoet en ontdekt dat je een de mogelijkheid hebt iets te veranderen aan de situatie. 

In de workshop kom je zelf in de bak te staan met het paard en krijg je een eigen sessie. Je zult merken dat er iets gebeurt in je lichaam. Het paard neemt namelijk vastgezette energie van je over en laat dit los, waardoor je ontspannen uit de sessie komt. Daarnaast zie en ervaar je de sessies van de andere deelnemers. Je zult zien dat de paarden steeds iets anders laten zien bij verschillende personen. En dat is logisch, want ieder heeft zijn eigen energie en zit anders in elkaar. Dat is bijzonder en vaak magisch! 


Teamcoaching met paarden

Een goed functionerend en gemotiveerd team draagt bij aan betere bedrijfsresultaten. Daarnaast werkt een team het beste als iedereen zij rol en plaats weet. Paarden besteden in de kudde veel tijd aan het bepalen van de rangorde, communiceren hierbij duidelijk en werken nauw samen om te kunnen overleven. Binnen het team geeft het paard met zijn gedrag een  reactie op de deelnemers,  welke waardevolle informatie, inzichten in groepsrollen, leiderschap en teamrollen naar voren brengt. Daarnaast kunnen kwaliteiten naar voren komen die op de werkplek (nog) niet zichtbaar zijn of die men niet kent van elkaar. 

Samenwerking   -    Communicatie   -   Leiderschap   -   Vitaal op het werk