"TUSSEN DE PAARDEN LATEN WE ANGSTEN, PROBLEMEN EN TRIESTHEID ACHTER ONS."


Coaching met paarden,
is geschikt voor veel verschillende vraagstukken. Het is een middel om inzicht te krijgen, te ontdekken wie je bent en wat je wilt. Je gaat meer dingen doen die goed voor JOU zijn! 

 • Accepteer jezelf. 
  Je hoeft niet te zijn zoals anderen jou graag zien of zoals je jezelf graag ziet.
  Jij bent Jij en dat is precies goed.
 • Keuzes maken.
  Vanuit je hart. Omdat dat keuzes zijn die kloppen en goed voor jou zijn.
  Wat mag blijven en waar wil je afscheid van nemen?
 • Het oude loslaten.
  Welke invloed hebben oude patronen op je dagelijks leven. Wat is oud en mag je loslaten?
  Welke nieuwe, gezonde routines kan ik aanbrengen in mijn leven?

INDIVIDUELE SESSIE

Werken met paarden is een effectieve manier om in korte tijd zicht te krijgen op je kwaliteiten en valkuilen. Het geeft je de mogelijkheid om op een ontspannen en krachtige manier te werken aan je persoonlijke ontwikkeling. De paarden nemen spanning over, de coach stelt vragen waardoor je inzicht opdoet, vult aan met advies en jij groeit door in je kracht.

 • Je hebt moeite met het maken van keuzes.
 • Je ervaart (te) weinig plezier in het leven.
 • Je bent vastgelopen en weet niet goed welke richting je uit wilt.
 • Je wilt ontdekken wat paardencoaching voor jou kan betekenen.
 • Je wilt inzicht in (de grondslag van) jouw eigen gedrag, routines en patronen.
 • Je ervaart stress, vermoeidheid, neerslachtigheid, verdriet of hebt lichamelijke klachten.

Loop jij tegen dingen aan, maar weet je niet goed wat het is? Kom dan kennis maken met de paarden, ontdek wat jou belemmert en hoe je daarmee aan de slag kunt!


BURN OUT PREVENTIE & HERSTEL

Burn-out coaching is er op gericht om te herstellen van stress en burn-out klachten. Je gaat op een diepe manier aan de slag met je persoonlijke eigenschappen en je omgeving. Wat heeft het gemaakt dat het zo ver is gekomen? Wat moet je doen om er uit te komen? Wanneer we weten waarom jij doet wat je doet, kan er worden gewerkt aan herstel door middel van het doorbreken van patronen, het aanbrengen van nieuwe routines en het vergroten van weerbaarheid waardoor jij weer in je kracht komt te staan.

 • Je bent zeer loyaal en collegiaal.
 • Je hebt moeite om nee te zeggen.
 • Je bent zeer betrokken bij je werk. 
 • Je bent bang om fouten te maken of te falen.
 • Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel.
 • Je zegt regelmatig 'ja' terwijl je eigenlijk 'nee' bedoelt.

Een burn-out wordt veelal verweten aan het werk dat teveel of te zwaar is. Dit is echter vaak niet het geval, jij bent verantwoordelijk voor jouw keuzes en kunt altijd de teugels in eigen handen nemen! Tijdens het traject kom je erachter wat de grondslag is achter jouw gedragingen en overtuigingen. Overtuigingen vormen jouw kernwaarden en die bepalen welke keuzes je maakt. Deze kernwaarden zitten soms zo diep, dat we vergeten wie we eigenlijk zijn, wat we écht belangrijk vinden en wat we willen. Dàt is vaak de reden dat je in een burn out terecht komt. Je doet niet wat je wilt doen. Samen met de paarden gaan we op zoek naar wat je wél wilt!

RE-INTEGRATIE

Wanneer je bent vastgelopen in je werk, werken we samen met de professionals van Verzuimpartners. Zij zijn door het UWV-erkende specialisten in het begeleiden van mensen tijdens re-integratie, outplacement of loopbaanbegeleiding. Verzuimpartners verwijst mensen graag door naar Kriki Coaching op het moment dat dit bij hen en hun loopbaantraject past. Samen met de kudde, Maroesjka én de specialisten van Verzuimpartners werk je doelgericht aan je toekomst. Tijdens de sessies laten we je met behulp van de paarden ontdekken welke (werk)richting bij je past. Vaak weet je in je onderbewustzijn al wel welke keuze dat is. Maar net even dat stukje bevestiging van de kudde maakt het bepalen wat écht goed voor je is voor veel mensen een stuk eenvoudiger.
Paardencoaching kan deel uitmaken van een traject en wordt vergoedt vanuit het UWV.


WORKSHOP PAARDENCOACHING

Wil jij graag kennismaken met paardencoaching? Dan is het volgen van een workshop iets voor jou!
In een groep van maximaal 5 personen krijg je een individuele sessie en kun je ervaren wat paardencoaching voor jou kan betekenen. Wellicht denk je te weten waar je last van hebt, met welke thema's je dealt en waar dat mee te maken heeft. De ervaring leert ons echter dat de paarden altijd direct naar het écht pijnpunt gaan en niet naar het punt wat jij ervan hebt gemaakt. Confronterend en leerzaam!

In de workshop kom je zelf in de bak te staan met het paard en krijg je een eigen sessie. Daarnaast zie en ervaar je de sessies van de andere deelnemers. Je zult zien  dat één en hetzelfde paard steeds iets anders laat zien bij verschillende personen. En dat is logisch, want iedereen heeft zijn eigen energie en zit anders in elkaar. Dat is bijzonder en vaak magisch! 

Doordat het paard je helpt om bij je eigen pijnpunt te komen ontstaat er bij jou bewustwording. Dit helpt je om een vervolgstap te kunnen zetten, namelijk dat je de mogelijkheid hebt iets te veranderen aan de situatie. Daarnaast zul je merken dat er iets gebeurt in je lichaam. Het paard neemt namelijk vastgezette energie over van je en laat dit los, waardoor je ontspannen uit de sessie komt. 


TEAMCOACHING MET PAARDEN

Een goed functionerend en gemotiveerd team draagt bij aan betere bedrijfsresultaten. Daarnaast werkt een team het beste als iedereen zij rol en plaats weet. Paarden besteden in de kudde veel tijd aan het bepalen van de rangorde, communiceren hierbij duidelijk en werken nauw samen om te kunnen overleven. Binnen het team geeft het paard met zijn gedrag een  reactie op de deelnemers,  welke waardevolle informatie, inzichten in groepsrollen, leiderschap en teamrollen naar voren brengt. Daarnaast kunnen kwaliteiten naar voren komen die op de werkplek (nog) niet zichtbaar zijn of die men niet kent van elkaar. 

Samenwerking   -    Communicatie   -   Leiderschap   -   Vitaal op het werk