Recensies

Jacqueline, mei 2023

"Toen ik tussen jouw paarden stond voelde ik even niks. Ik ervaarde dat ik helemaal uit mijn gevoel ben en mezelf ben kwijtgeraakt. Ik stond met mijn handen in mijn zakken en schrok zelf van mijn leegte".
"Dit wil ik veranderen, want zo leven is niet goed voor mijn gezondheid".

Ze 'moest' van alles en vond dit alles heus niet erg om te doen.

Dit vind ze, vanuit haar hoofd.
Nu doet ze, omdat ze wil.
En omdat ze VOELT dat het goed voor haar is.


Patricia, april 2023

"Sinds vrijdag kan ik eigenlijk niets meer doen zonder te denken aan de knopen op mijn jas. Er is een groter bewustzijn gekomen in het weten dat dit patroon er is. Maar hij blijkt toch wel hardnekkiger en onbewust verweven in werk en privé, waardoor ik al een paar keer herkenning heb gehad van een 'knoop' oftewel strategie van mezelf om mij in een situatie te bewegen. Ik ben blij met de diepere laag van het voelen van dit patroon/deze strategie. Dank daarvoor."


Jacqueline, maart 2023

"Ik ben me ervan bewust gemaakt dat ik beter kan gaan genieten dan te denken dat alles 'moet'. Ik ervaar meer rust. Ik durf afspraken af te zeggen of nee te zeggen omdat ik er soms gewoon geen zin in heb, in plaats van dat ik het toch doe omdat het 'zo hoort'. Ik zoek en pak rust en neem ruimte om te doen wat goed voelt."


Gemma, februari 2023

"Zo'n twee weken na mijn bezoek aan jou kreeg ik last van mijn linker schouder. Tijdens de sessie ging het paard richting mijn schouder en je vroeg me of ik last had van mijn schouder. 'Euh, nee'  antwoordde ik toen. De afgelopen twee maanden heb ik zeer veel last van mijn schouder gehad en nu ben ik eraan geopereerd. Er is kalk van mijn pezen gehaald. Zo bizar! Ik wilde het je toch laten weten."


Liesbeth, januari 2023

"Het heeft wel wat los gemaakt zeg, maar ik heb een goed gevoel en wil écht tijd nemen om te spiegelen. Ik merk dat ik nu al veel bewuster naar mezelf en naar wat ik doe kijk, zonder daarbij te oordelen. Dankzij jou en de paarden ben ik weer gaan zien dat tijd voor mezelf belangrijk is om dat te kunnen doen.'
Een maand later krijg ik het bericht dat Liesbeth naar aanleiding van de sessie besloten heeft om na de zomer te stoppen met werken en met pensioen gaat."


Tamara, december 2022

"Tja, voelen... Maar het begint te komen, dus er is iets los gekomen! Ik heb kort geslapen en in de vroege ochtend nog verhelderende inzichten gekregen. Er was daarnaast een gevoel van opluchting, alsof er een last van mijn schouders was weggenomen. Naast de systemische opstelling, meende ik ook de huidige familie opstelling te herkennen. Het donkere paard wat naar me toe kwam en mijn handen pakte was mijn huidige partner Eef! Degene onder het afdak mijn broer, in de achtergrond, want die zit in Zuid-Afrika. De kleine grijze die mij een duw gaf en zich uitschudde zag ik ineens duidelijk als mijn hogere zelf die zei: nou, toe maar schat, sla je vleugels uit! En toen begon er één met de poephoopjes en daarover bedacht ik ineens het Engelse gezegde 'clean up your shit' wat onmiddellijk op zijn plaats viel! De dag erna ineens de kinderen en mijn broer op de app! En gisteren voelde ik me ondeugend en samen met E. hebben we heerlijk gelachen en gedold!! SUPER!"


Evelien, november 2022

"Wat een prachtige ervaring. Het verdriet dat plaatsmaakte voor innerlijke rust. Uit het hoofd, de paarden lieten mij voelen. En het gebeurde, mijn lijf liet mij weten hoe het werkelijk met me gaat. De spiegel die ze voorhouden is zo bijzonder. Oud verdriet werd geheeld. En nieuwe mogelijkheden en inzichten werden mij aangeboden. Ik ben weer vol goede moed! Dank je wel voor deze bijzondere ervaring."


Audrey, oktober 2022

"Ik voel met lichter, opgelucht. De druk is weg uit de maagstreek en ik voel me op de één of andere manier groter en niet onbelangrijk. Ik voel me minder vermoeid en daadkrachtiger. Het is een lange lijst, maar het is echt waar! Dank jou en je paarden, geweldig dit!"


Jacqueline, augustus 2022

 

"Wauw Maroes, wat ben je veranderd en wat ben je hier goed in!! Ik ben op een positieve manier jaloers op je!
Dank voor de foto. Kijk ze dan staan zo rustig en vredig om me heen. Ik ben nog heerlijk wezen wandelen gisteren, ik voelde me heerlijk ontspannen en lijk weer een stuk lichter.
Vandaag stond ik goed op, ik voel me goed en ben er klaar voor! Kom maar op"!!


Therese, juni 2022

"Ik ging de wei in met de paarden. Eén paard kwam naar me toe, duwde haar snuit in mijn kruis en ging vrijwel direct daarna met haar snuit naar mijn voet . Maroesjka vroeg naar mijn aarding/gronding. Ik herkende dat ik het spannend vond en het momenteel erg druk heb waardoor ik minder goed gegrond bent. Vervolgens zette het paard mij opzij, Maroesjka vroeg me of dit herkenbaar was en stelde vragen over mijn grenzen. Ik dacht dat ik deze aardig kon bewaken, maar tijdens deze sessie word ik me ervan bewust dat het de laatste tijd in 1 op 1 situaties soms lastig voor me is, waardoor ik met hoofd- of nekpijn thuis kom. 

Het paard ging met haar snuit tegen mijn maag (Solar Plexus) waarvan ik weet dat daar mijn wil/eigen regie zit en dus ook de grenzen. Ik zag in dat ik de laatste tijd weer meer eet en ik realiseer me dat ik dat doe om mijn grens te verstevigen. Ik voelde het laagje extra vet op mijn Manipura zitten. Dat het paard tegen mij aan stond ervoer ik als spannend, toch ben ik haar dankbaar voor de inzichten die ze mee heeft gegeven waarvoor ik haar heb bedankt. Ik vond het een hele bijzondere ervaring en ik heb nooit geweten dat paarden zoveel aanvoelden.  ."


Tessa, mei 2022

"Na de sessie voelde ik me een soort opgelucht, alsof er gewicht van me af was gevallen. Ik was enorm moe en heb veel geslapen en geluierd, wat ik normaliter niet doe. Ik heb wel sterk het gevoel dat dit nog maar het topje van de ijsberg is. Ik heb gehuild, wat ik 'normaal' lastig vind (het zit soort op slot), maar voel aan alles dat er nog veeeeel meer zit. Geen idee wat, maar dat gevoel heb ik wel. Ik vond het geweldig, dank daarvoor!"


Esther, april 2022:

"Ik vond het een bijzondere ervaring. Mooi hoe jullie, de paarden en Maroesjka, dat wat zo diep zat weggestopt, naar boven hebben gekregen. Ik besef dat dit eruit moet en dat het mag gebeuren, dus ik laat het vaker toe, al wil ik dat eigenlijk niet. "


Tonny*, januari 2022:

"De zon schijnt heerlijk, alles is rustig en de coach neemt de tijd voor me. Als we de paddock ingaan maakt het paard meteen duidelijk dat ik teveel in mijn hoofd zit. Iedere keer wanneer ik iets over mijn gevoel zeg, komt ze weer bij me staan."


Linda, maart 2022:


Wieske, maart 2022:

"Ongemerkt stond het paard ineens naast me, op subtiele wijze door mijn 'muur' heen gebroken. Het gevoel van zijn hoofd en warme adem in mijn handen staat me nog zeer nabij, als een blijvende bron van steun en liefde. Het was een confrontatie met mijzelf en mijn kwetsbaarheden, die ik durfde te voelen en te delen door de veiligheid en warmte die op dat moment geboden werden. 

Met dank aan Maroesjka, die op de juiste momenten de juiste vragen stelde. En dank aan Blue, die mij heeft laten ervaren wat een spirituele wezens paarden zijn."


Pia, februari 2022:

 "Naar aanleiding van de sessie heb ik inmiddels een aantal belangrijke beslissingen genomen om beter voor mezelf te gaan zorgen. Ook ga ik naar een psycholoog om bepaalde dingen te bespreken. Misschien zie je me ooit nog eens, want ik vond het heel mooi én heel confronterend."


Juliëtte , februari 2022:

"Dat wat de paarden mij lieten zien heeft diepe indruk op mij gemaakt. Ik voelde me op mijn gemak waardoor ik me kon openstellen, ik had het gevoel dat alles en kon en er mocht zijn. Ik kreeg de ruimte om hetgeen zich aandiende te delen of in stilte te mogen voelen. Het heeft me vele inzichten verschaft en weken erna voel ik me nog steeds aanzienlijk rustiger."


* De namen zijn op verzoek van de deelnemers niet altijd de echte namen van deze deelnemers