Inzicht

Van mensen nemen we meestal niet zo veel aan. Niet van je partner, ouders, psycholoog, baas, vriend, vriendin. En ook niet van jezelf. We luisteren wel naar anderen en naar hun adviezen, maar écht iets tot je door laten dringen? Liever komen we zelf tot inzichten en laat dat nu precies gebeuren bij een sessie met een paard!  Die reageert al in de eerste paar seconden dat je bij hem/haar in de bak komt staan op dat wat er bij jou niet stroomt, oftewel dat wat vast zit. Dat is namelijk wat paarden doen; ze willen jou als ‘tweebenige kuddegenoot’ zo snel mogelijk ontspannen hebben, zodat ze zich samen met jou veilig kunnen voelen. Om samen te zijn of om samen te vluchten.

Masker

Het paard reageert op de persoon die voor hem staat met alle gevoelens die deze bij zich draagt en reageert niet op ‘het masker’ dat veel mensen, vaak onbewust, dragen. De signalen die het paard laat zien worden vertaald door de coach, wat jou helpt om het gedrag en houding van het paard te begrijpen en interpreteren op jezelf en je dagelijks leven. Hierdoor krijg je inzichten, laat je onbewust vastgehouden spanning los laat of beleeft een magisch moment.
Het paard zal je helpen om bij je eigen pijnpunt en blokkade uit te komen. Het bewustzijn dat je hebt verkregen helpt je om de vervolgstap te kunnen zetten, namelijk dat je weet dat je iets kunt veranderen aan de situatie waar het over gaat.  Daarnaast zal je merken dat er iets gebeurt in je lichaam. Het paard neemt spanning van jou over, en laat dit los, maar jij ontvangt energie van het paard. En die is altijd ‘zuiver’, want paarden kunnen geen spanning vasthouden. Je komt dus letterlijk meer ontspannen uit de sessie. 

Workhop

Door met andere deelnemers van de workshop mee te kijken, zal je zien dat het paard steeds anders reageert op de persoon die bij hem in de bak staat. Logisch, want ieder persoon is anders en ieder persoon heeft andere gebeurtenissen meegemaakt welke gemaakt hebben dat er blokkades ontstaan kunnen zijn,  welke niet dienend zijn. Doordat het paard steeds anders reageert, merk je dat het écht persoonsgebonden is en het geen toeval is wat het paard laat zien.  

 

  • Ontvangst met koffie/thee en versnapering
  • Uitleg over Paardencoaching
  • Iedere deelnemer krijgt een eigen sessie Paardencoaching
  • Evaluatie en einde workshop

 

De workshop omvat maximaal 5 deelnemers per keer. Dit zijn over het algemeen mensen die nieuwsgierig zijn naar paardencoaching of  tegen een bepaald thema aan lopen en/of iets willen of moeten veranderen in hun werk- of privésituatie. Doordat je elkaar niet kent, geeft dit al gauw een vertrouwd en veilig gevoel. En het is bijzonder om te ervaren dat iedereen wel met de nodige spanning loopt en je daarin echt niet de enige bent. Zo ontstaat er ook nog begrip, saamhorigheid en ondersteuning.


Hieronder vind je de data van de workshops. Je kunt je inschrijven door even een mailtje sturen aan ons.
Schrijf je wel op tijd in, want deze workshops worden goed bezocht en vol is vol.

Zaterdag 18 maart

Zaterdag 15 april

Zaterdag 13 mei